Agenda items

ERF BV, Baardmeesweg 42, Zeewolde (Flevoland)

Bezoek demoveld robuuste aardappelrassen

In 2017 hebben biologische aardappelveredelaars, aardappeltelers en supermarktketens een aantal afspraken gemaakt en vastgelegd in het document ‘versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen’. Met deze overeenkomst wil de biologische sector een duurzame oplossing vinden voor de ernstige aardappelziekte: Phytophthora. Onder andere door de ontwikkeling van robuuste aardappelrassen.

Lees meer
Wageningen

Wageningen Soil Conference 2019

Understanding soil functions

Lees meer
Van Den Borne Aardappelen, Postelsedijk 15, 5541 NM Reusel, Nederland

Slotevenement Leve(n)de Bodem bij Jacob Van Den Borne in Reusel

De bodem is de basis van een gezond gewas en een goede opbrengst. Land- en tuinbouwers stellen zich dan ook de vraag hoe ze de algemene toestand van hun bodem kunnen inschatten. Het Interreg-project Leve(n)de Bodem zocht en vond een antwoord. Tijdens de slotbijeenkomst blikken we terug op de hoogtepunten van het project en kijken we hoe we in de toekomst kunnen blijven werken aan een betere bodemkwaliteit.

Lees meer
:Landgoed De Horst, De Horst 1, 3971 KR Driebergen-Rijsenburg

CO2 vastleggen in de bodem

Donderdag 26 september 2019 van 14.00-16.00 uur op Landgoed De Horst,
De Horst 1, Driebergen, vindt de bijeenkomst plaats 'CO2 vastleggen in de bodem'.

Lees meer
Zundert

Cursus Bodembiologie

08:30 - 12:30

Lees meer

Dutch Agri Food Week

Mag ons voedsel geen langere reis afleggen dan 500 kilometer? Wordt vlees een zeldzaamheid op het menu om het duurzaamheidsvraagstuk op te lossen? Eten we in de toekomst alleen nog maar groenten en fruit uit een vertical farm ‘om de hoek’? De roep om duurzaam voedsel wordt steeds sterker en de noodzaak om te innoveren in de agri-, food- en tuinbouwsector is groot: de sector loopt in Nederland al voorop op het gebied van verduurzaming, verandering en flexibiliteit. Tijdens de vijfde editie van Dutch Agri Food Week laten we dat zien!

Lees meer
Overal in Nederland

Dag van de Duurzaamheid

10 oktober is uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs.

De coöperatie Leren voor Morgen coördineert op 10/10 duurzame onderwijsactiviteiten door het hele land, zoals de Voorleesactie, Duurzame Docent 2019 en Spark the Movement. De Sustainable Development Goals staan centraal.
Doe mee aan een activiteit op jouw school of organiseer er zelf een!

Lees meer