Proefboerderij Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1, Munnikezijl

Bezoek demoveld robuuste aardappelrassen

In 2017 hebben biologische aardappelveredelaars, aardappeltelers en supermarktketens een aantal afspraken gemaakt en vastgelegd in het document ‘versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen’. Met deze overeenkomst wil de biologische sector een duurzame oplossing vinden voor de ernstige aardappelziekte: Phytophthora. Onder andere door de ontwikkeling van robuuste aardappelrassen.

Aanmelden

Om biologische aardappeltelers kennis te laten maken met de nieuwe robuuste rassen zijn in 2018 op verschillende plekken in Nederland proefvelden aangelegd. Interesse? Bezoek dan dinsdag 9 juli het demoveld na de open dag vanaf 19.30 uur op de proefboerderij Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1, Munnikezijl. Dan is er een speciale bijeenkomst voor aardappel(pootgoed) telers met een bezoek aan het demoveld en uitleg over resistentiemanagement. Aanmelden voor het avondprogramma via rietema@spna.nl.

Wat zijn robuuste aardappels?

Robuuste rassen zijn sterke aardappelrassen die niet vatbaar zijn voor de aardappelziekte phytophthora. Of ze zijn wel vatbaar, maar omdat ze al vroeg knollen vormen, geven ze al vóór een phytophthora uitbraak een goede opbrengst.