ERF BV, Baardmeesweg 42, Zeewolde (Flevoland)

Bezoek demoveld robuuste aardappelrassen

In 2017 hebben biologische aardappelveredelaars, aardappeltelers en supermarktketens een aantal afspraken gemaakt en vastgelegd in het document ‘versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen’. Met deze overeenkomst wil de biologische sector een duurzame oplossing vinden voor de ernstige aardappelziekte: Phytophthora. Onder andere door de ontwikkeling van robuuste aardappelrassen.

Programma en aanmelden

Om biologische aardappeltelers kennis te laten maken met de nieuwe robuuste rassen zijn in 2018 op verschillende plekken in Nederland proefvelden aangelegd. Interesse? Bezoek dan woensdag 24 juli om 19.30 uur het demoveld bij ERF BV op de Baardmeesweg 42 in Zeewolde (Flevoland). Tijdens het bezoek wordt ook aandacht besteed aan resistentiemanagement. Graag aanmelden bij Roy Michielsen via roy@erfbv.nl.

Wat zijn robuuste aardappels?

Robuuste rassen zijn sterke aardappelrassen die niet vatbaar zijn voor de aardappelziekte phytophthora. Of ze zijn wel vatbaar, maar omdat ze al vroeg knollen vormen, geven ze al vóór een phytophthora uitbraak een goede opbrengst.